Concept All about the jewels

De shoot met alleen sieraden bestaat uit twee series: een winterserie en een zomerserie.

Te beginnen met de zomerserie:

De zomerserie wordt geschoten in een studio met een witte achtergrond. Het wordt een hele lichte serie, maar er is nog wel een mooie schaduwvorming op het lichaam.

Haar en visagie:
Vooral de visagie wil ik rustig houden. Redelijk neutraal, eventueel met het aanzetten van bepaalde lichaamsvormen.
Het haar mag iets uitbundiger zijn, maar mag nooit de overhand krijgen t.o.v. de sieraden. Het moet in ieder geval luxe uitstralen. Verder is de hairstylist daar vrij in.

Model: voor deze serie zoek ik een blond model.

Winterserie:

De winterserie wordt ook geschoten in een studio, maar dan met een zwarte achtergrond. Het wordt een vrij donkere serie, met mooie lichtinvallen op het model.

Haar en visagie:
Visagie mag iets krachtiger dan de zomerserie. Gebruik makend van ‘glimmers’.
Haar: zelfde als bij de winterserie. Het is mooi om met krul te werken, omdat dit goed werkt met weinig licht.

Styling voor zowel winter als zomerserie:

De styling bestaat alleen uit sierraden. Het model wordt dus aangekleed met alleen sierraden. De sierraden moeten het lichaam voldoende bedekken, zodat het een sensuele serie wordt, zonder dat het opzichtig wordt.

Het doel van de shoot is dat de foto’s van de sieraden verkocht kunnen worden aan een luxe juwelier. Daarom is het van belang dat de sieraden ook in bepaalde juweliers te verkrijgen zijn. De serie is niet verkoopbaar aan een bepaalde juwelier, wanneer een bepaald merk daar niet te verkrijgen is.
Omdat de aankleding alleen met sierraden is, is het van belang dat het echte designer sieraden zijn. Het moeten unieke stukken zijn voor een exclusieve juwelier.

De series omvatten zowel totaalbeelden als close en afgesneden beelden. Gebruik makend van verschillende houdingen: zittend, liggend en staand. Ook ga ik werken met vogel- en kikvorsperspectief.

All about the Jewels